אז כמה עולה לבנות אתר? כל עסק שקם היום יודע כי פרסום נכון מתחיל ונגמר באתר אינטרנט איכותי של העסק. עסקים רבים בתחילת דרכם מנסים למצוא לעצמם דרכי שיווק אחרות שיהיו זולות יותר עבור העסק שעוד לא התחיל להרוויח, אך עם הזמן הם מבינים כי הבסיס לשיווק טוב מחייב הקמה של אתר אינטרנט. כל לקוח ששומע על העסק וירצה לבחון את שירותיו, תחילה ילך לבדוק אותו באינטרנט, שזו הבדיקה המהירה ביותר כאשר עושים סקר שוק. עסק שאין לו אתר אינטרנט יראה עבור הצרכנים כעסק חובבני. לכן חשוב לדעת כי אתר אינטרנט הוא הבסיס שאתם חייבים עבור העסק שלכם כדי שיהיו לכם הרבה לקוחות.
כאשר חושבים על הקמה של אתר אינטרנט, ישר חושבים על עלויות מאוד גבוהות, אך האמת היא שכיום יש טווח רחב של מחירים והם תלויים בעיקר בסוג האתר ועוד מספר פרמטרים. מה קובע את עלות האתר כיום? מה חשוב כאשר מקימים אתר אינטרנט? על השאלות הללו נדבר בכתבה הבאה.
למי פונים כדי לבנות אתר אינטרנט?
אם נחזור רגע לשנות התשעים כאשר האינטרנט עוד היה חדש יחסית במחוזותינו, כנראה שהיינו פונים למתכנת. מתכנתים הם אנשים שיודעים שפות מחשב. בבניית אתר הם יוצרים קוד בשפת מחשב שהפירוש שלו הוא הוויזואליות של האתר, כלומר מה שאנו רואים בפועל. פרוצדורה זו של בניה לוקחת זמן לא מבוטל. היא מצריכה איפיון רחב וכתיבת קוד המאפשר עם מנעד רחב של אפשרויות עבור האתר של העסק. כיום עדיין קיימים מתכנתים שיוצרים קוד לבניית אתרי אינטרנט, אך האמת היא שאין צורך בכך מהסיבה שיש כיום פלטפורמות בקוד פתוח וקוד סגור המאפשרות לבנות את האתר ללא כתיבת קוד, תהליך שהוא מתעסק הרבה יותר בעיצוב האתר ובנייתו ויחסית בקלות ובזמן קצר.
אלו פלטפורמות קיימות כיום לבניית אתרים?
את הפלטפורמות לבניית אתרים ניתן לסווג לשתיים: פלטפורמות בקוד סגור ופלטפורמות בקוד פתוח. בשני הסוגים קבוצת מתכנתים יצרו מערכת הכוללת קוד מוכן שניתן להשתמש בו ולהקים את האתר שלכם. ההבדל הוא שכאשר המערכת היא בקוד פתוח, היא ציבורית, חינמית ומאפשרת שינו של הקוד לפי הצרכים שלכם וכאשר המערכת היא בקוד סגור, הקוד שייך לחברה מסוימת ואתם משתמשים בו תחת השם שלהם לפעמים ללא תשלום בתנאים מסוימים ולפעמים בהוספת תנאים נוספים בתוספת תשלום. הפלטפורמה הכי מוכרת בקוד פתוח כיום היא וורדפרס והפלטפורמה בקוד סגור שהכי מוכרת היא wix.
מתי כדאי לבחור במתכנת שיבנה קוד ומתי כדאי להשתמש באחת מהפלטפורמות?
לרוב, כאשר מדובר באתרים גדולים מאוד, ממשלתיים או של אוניברסיטאות, מומלץ לפנות למתכנת שיבנה קוד ייחודי לאתר. לרוב אלו אתרים גדולים מאוד, מסובכים שזקוקים לכניסת משתמשים וגם מידע נחוץ ללא סיסמא. אתרי תדמית, אתרי חנות ואתרי מידע הם אתרים שללא ספק אפשר לבנות אותם בעזרת מערכות בקוש פתוח או בקוד סגור.
במה כדאי לבחור, וורדפרס או wix?
זו שאלה שחוזרת על עצמה אצל בעלי עסקים רבים. חשוב לדעת כי חסרונות ויתרונות יש לכל פלטפורמה כזו או אחרת, אנו נדבר על היתרונות של כל אחת מהן. אם בחרתם בוורדפרס, למעשה בחרתם הקמה של אתר אינטרנט עצמאי משלכם ללא תלות בחברה של וורדפרס. כמו כן, אפשרויות העיצוב הן ייחודיות כי תמיד ניתן לשנות את הקוד ולעצב עיצוב משלכם. כאשר האתר כבר יהיה קיים, תמיד תוכלו להכניס לבצע בו שינויים ללא הגבלה. אם בחרתם בwix לבניית האתר, למעשה בחרתם בהקמה של אתר אינטרנט תחת חברת wix. תוכלו לבחור תבנית עיצוב מתוך מגוון התבניות המוכנות ואליה ליצוק תוכן. לאחר שבחרתם בתבנית וסיימתם לעצב לא תוכלו לשנות אותה. הפלטפורמה העדיפה על בוני אתרים ומעצבי אתרים היא ללא ספק וורדפרס. מדובר בפלטפורמה שמאוד אהובה על מנועי החיפוש ולכן האתרים שנבנו על ידה מקודמים טוב יותר. מעבר לכך יש המון יתרונות לשימוש בוורדפרס.
לפני שתבחרו את הפלטפורמה המועדפת עליכם, ודאי תרצו לדעת כמה יעלה לבנות אתר אינטרנט בכל אחת מהפלטפורמות שהצגנו. על המחירים והעלויות נדבר כעת.
כמה עולה לבנות אתר אינטרנט?
כמו שאמרנו קודם, שאלת העלות תלויה במספר פרמטרים. תחילה חשוב להבין שככל שאתר מסובך יותר, מצריך איפיון מסובך, עיצוב ייחודי וזמן הקמה גבוה יותר, כך העלות שלו תהיה גבוהה יותר. ככל שלמעצב ובונה האתרים יש פחות עבודה לעשות, העלות תקטן. טווח המחירים הנמוך של בניית אתרים מתחיל ב-2500 שקלים לאתרים פשוטים בפלטפורמת wix ומגיעים ל-5000 שקלים אם מדובר במערכת וורדפרס. כאשר האתרים הם ייחודיים מאוד ומסובכים, העלות יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים. בתור בעלי עסקים עליכם לשקול יחד עם בונה האתרים את הפלטפורמה המועדפת על יתרונותיה וחסרונותיה, אך זכרו שאתם מקימים אתר אינטרנט לעסק פעם אחת ועם כבר אתם עושים, עשו זאת כמו שצריך.
מה חשוב שיהיה בתוך אתר אינטרנט?
יש מספר דברים חשובים מאוד שכדאי לכלול בבנייה של אתר אינטרנט. תחילה, חשוב לשים דגש גבוה על העיצוב וחוויית המשתמש. עיצוב נכון וחוויית משתמש ידידותית יגרמו לכך שאנשים ישמחו לשוטט באתר שלכם. תנועה של לקוחות לזמן רב בתוך האתר עוזרת לקידום שלו בגוגל, כי גוגל מקדמת לעמודים הראשיים אתרים שמעניינים אנשים. עיצוב הוא דרך להעביר מסר על העסק שלכם וערכים. ניתן לעשות זאת באמצעות הצבעים, הפונט וסידור האלמנטים באתר. מעבר לעיצוב יש חשיבות לרספונסיביות של האתר. אנשים רבים כיום גולשים בעיקר מהנייד ולכן חשוב מאוד שהאתר שלכם יותאם למובייל. עוד סוגיה חשובה לא פחות באתרים שבהם משלמים באונליין, זו מערכת אבטחה איכותית ששומרת על פרטי הלקוחות ולא מאפשרת חדירה וגניבת פרטים. תוספי אבטחה איכותיים ניתן למצוא בוורדפרס ללא בעיה ובמערכות בקוד סגור, המערכת עצמה מאובטחת.
לבחור בונה אתרים או מעצב אתרים?
בהרבה מקרים בונה האתרים ומעצב האתרים הם למעשה אותו האדם, אך חשוב לדעת שלא תמיד זה כך. עליכם לבדוק היטב שאתם מקבלים כחלק מחבילת התשלום גם עיצוב של האתר שכמו שאמרנו, נחשב לאחד הפרמטרים החשובים בבניית אתר אינטרנט. בונה האתרים יעשה איפיון לאתר ויבנה אותו טכנית, מעצב האתרים ידאג לעיצוב איכותי שמותאם לערכי העסק שלכם. שילוב של השניים הוא מה שיצור עבורכם אתר אינטרנט איכותי שהתשלום עליו יהיה בעד תמורה נכונה והוגנת.
איך לבחור את האדם שיבנה עבורנו את האתר?
כמו שבוחרים צלם לחתונה, מעצב שמלת כלה או מעצבת בתים, כך גם בוחרים מעצב אתרים, בעזרת תיק עבודות. עליכם להתחבר לאתרים שהקים, לעיצוב הצבעים, עיצוב התוכן והמראה הכללי. לכל בונה אתרים יש תיק עבודות כזה, אל תהססו לבקש לראות ולהחליט האם אתם מתחברים.
לסיכום, בעבר היום בונים אתרים בעזרת קוד, כיום לא תמיד יש צורך בכך וניתן להשתמש בפלטפורמות קיימות. יש לבחור יחד עם בונה ומעצב האתרים את הפלטפורמה שהכי נכונה עבורכם. אתרי אינטרנט בפלטפורמות קיימות עשויות לעלות בטווח מחירים של 2000 שקלים ועד 5000 שקלים כל עוד מדובר באתר פשוט יחסית.